Tuesday, March 10, 2009

Aku Ada Kamu... April ini di pasaran

walau yang datang ramai beribu, hatinya lekat pada yang satu



Sizzling
Sofi. Adorable Adura.

Itu antara gelaran yang singgah di telinganya dari jejaka-jejaka kampus. Nak buat macam mana… bukan dia yang menjaja diri, jauh sekali merengek mencari cinta.

“Huh, dia orang ingat aku ni mi hot plate apa... nak panggil aku Sizzling Sofi!” Pernah dia merungut begitu pada teman serumah.

"You ni hotlah Dura! Allure and sexy! Kadang-kadang rasa nak gigit sebab nampak crunchy!” Farhan kenalan yang tinggal berhampiran pangsapurinya pun memuji begitu.

“Hah? I ni hot? You pernah ukur I pakai termometer ke? Ha! Ha! Crunchy? Lawak antarabangsa tu... You fikir I ni buah epal ke?” Selamba saja Sofi Aidura membalas sambil ketawa terkekeh-kekeh.

68 comments:

Nursuzry said...

Tahniah sis.

Kali ni ngan NB Kara ye.

iejay said...

cutenya cover... tak sabar nak tunggu keluar ni...

Cik Elie said...

cantiknya cover...sungguh tergoda la...tak sabor nak tau sambungan dia nih...

Lily Haslina Nasir said...

Nursuzry..
Terima kasih! Terima kasih!
Nanti jangan lupa dapatkan Aku Ada Kamu ye!

Lily Haslina Nasir said...

Iejay,
bab cover yg cute tu akak kena ucap terima kasih pada kak yati dan tentunya pada designer cover tu.. cik nora ismail

Lily Haslina Nasir said...

Cik Elie..
Sihat? Kena baca tau! Nama cik elie memang tak miss dalam senarai akak kalau akak ada novel baru! Nak sangat tahu komen cik elie utk Aku Ada Kamu. Nanti khabarkan pada Linda ye!

yIpPie fAraH said...

tahniah kak lily! cover pn cantik! cm menarik je..

Lily Haslina Nasir said...

yippie farah
nanti jangan lupa ye dik dapatkan aku ada kamu.
cover cantik tu hasil kerja nora ismail. handsome kan hero tu?

♥miss zaza♥ said...

aku ada kamu??
ehem,
kena beli! ;D

Lily Haslina Nasir said...

zaza..
terima kasih ye dik!
nanti kalau ada peluang, datangle masa pesta buku.

♥miss zaza♥ said...

pesta buku kat mana akak?

Lily Haslina Nasir said...

alah, kat kl le. pwtc.. tak pun bila kak lily balik melaka boleh jumpa kat jonker walk tu.. tu port akak bila hujung minggu di mlaka

© Opah De said...

Darlinggggggggggg.... tahniah tahniah tahniah. Mesti meletup-letup novel ni. Canggih cover dia. Mesti Rose Harissa punya sentuhan, kan? Canggih gitu. Tahniah laling. Akak tak sabar nak baca.

Lily Haslina Nasir said...

OPAHDE..
MUAH.. muahhh..muahh.. terima kasih atas ucapan dari jauh yg merentas laut dan benua segala! terharu ni... menitis nitis air mata! cewah dramalah pulak!

cik farahana said...

uhuuu
jelesnya hot mama
ade hot novel
huhu
tahniah...

Mrs.Sheikh said...

Wahhh....dalam busy ada kelahiran baru... alahai..bile nak jejak ke labuan...kalo kuarnyer april...sah2 kat labuan 2,3 bulan lagi..akak tolong belikan nanti sy bank in duit..bleh??

Lily Haslina Nasir said...

cik farhanah,
ala karya kecil-kecilan aje.
kalau sudi nanti bacalah ye!

Lily Haslina Nasir said...

Mrs sheikh,
jangan risau.. kalau sudi, akak seribu kali berbesar hati nak kirimkan utk mrs sheikh. nantilah, bila ada di pasaran, akak beritahu di sini ye! terima kasih atas sokongan yg tak pernah terhenti. peluk cium dari jauh.

zyee said...

Salam Kak Lily... tahniah atas keluaran terbaru nanti. sibuk2 pun masih ada masa..aduhai..kena belajar ni. Zyee ni berkurun menulis..1 novel pun tak siap lagi....

Moga berjaya dengan novel baru dan Zyee akan baca nanti.....

chenta mati said...

salam kak lily.
tahniah! novel baru dengan NB Kara? hmm... nak kena jumpa nih! hahaha... cover dia catchy! conform saya beli! kalo sempat bole jumpa dekat pesta buku!

iza~de~bintang said...

wah ada novel baru. ni lah projek rahsia tu hehe.patutlah sibuk semacam ja. Tahniah, semoga laris kat pasaran :)

Nursuzry said...

insyaAllah sis. nnt PBAKL kita jumpe erk. su nak minta sis buat contengan kat novel nih. heeeeeee...

psssttt... kak lily!! su mmg dah agak dah cover tu kak nora yg buatkan.

Lily Haslina Nasir said...

zyee..
dlm sibuk-sibuk tu cari masa menaip seronok jugak. hilang rasa stress sebab boleh bercerita depan pc semahunya... zyee bila lagi.. akak tunggu!!

Lily Haslina Nasir said...

chentamati,
bila lagi cuti.. kalau ada peluang kita jumpa ye! kalau tak kat rumah kat pesta buku pun boleh. studi rajin-rajin...

Lily Haslina Nasir said...

iza de bintang,
entah kenapa masa awal tahun 2009 ni macam macam pulak akak nak kena uruskan..hal anak, hal kerja, hal kucing ha!ha!ha! rasa mcm nak tercabut fius kepala.. alhamdulillah, segalanya selesai juga...

Lily Haslina Nasir said...

Nursuzry,
InsyaALLAH, ada kelapangan, ada rezeki kita jumpa ye di pesta buku. kalau turun pesta buku nanti beritahulah ye bila ataupun emelkan pada akak ke.

Mersik said...

Salamz Lily ,

Wahh.. bestnyer. ada buku baru gitu. Meriah la pesta buku tahun ni ek. Apa2 pun Tahniah daun keladi ya. Semoga buah tangan terbaru ni akan lebih meletop2 , diterima ramai serta laris banget.

Bley aa ngeteh2 lepas tu.. hik hik

chenta mati said...

kak lily, jangan risau... saya memang sentiasa mencari waktu terluang untuk dicuri berjumpa dengan akak! haha...

Jasmeen said...

mesti best novel nih...nnti..nak tgk purse, ada x duit belen2...hehehe..jgn mara kaklily...gurau jerkkk

Rinn said...

kak lily, tahniah :) bertambah lagi la koleksi buku Lily H kat gobok saya :)

Lily Haslina Nasir said...

Mersik,
Jangan lupa kita boleh mengeteh masa pesta buku nanti. boleh sembang panjang... mana buku baru mersik? terima kasih atas doa utk Aku Ada Kamu..

Lily Haslina Nasir said...

Chenta Mati,
Ajak kengkawan, kita sembang-sembang masa Pesta Buku nanti.. Boleh kenal dengan novelis tersohor, Kak Norhayati Berahim etc.. banyak boleh belajar menulis darinya!

Lily Haslina Nasir said...

Jasmeen,
hah apa kata kita tukar novel dngn cuppies yang yummy buatan tangan Jasmeen tu... ha!ha!ha1 gurau jer....

Lily Haslina Nasir said...

Rinn,
Malunya... novel kita biasa-biasa aje... tapi kalau Rinn baca dan sudi komen kita amat amat amat amat berbesar hati.. Jumpa Rinn di pesta buku ye!

chenta mati said...

inysaallah... nanti saya ajak kengkawan mane2 yang free. almaklumlah, masing2 busy sekarang ni. date pesta buku tu pun bulan april kan? tak sure sangat bila.. tapi end of april exam dah start. nanti kalau ade rezeki kita jumpa ye. tapi, kak lily bagitahulah date kak lily dengan novelis tersohor norhayati berahim ada dekat pwtc. kalau tak de aral, insyaallah saya sampai...

vogue mama said...

kak baru baca intro...bestnyer..well kalo nukilan kak lily harus ayat ayat yg best..jiwang,cinta,lawak,sedih feeling abis...anyway kak congrats..insyaallah kita jumpa dipesta buku..mana boleh miss..rindu nak jumpa my lovely sister..tak sabar rasanyer nak tgu ..

ninaz said...

bila nk launching ni..kt perak ni susah skt nk dpt novel2 baru...xtau knp..nyway...congrats dgn idea baru...xsbr nye nk beli

Lily Haslina Nasir said...

chentamati,
kalau ada apa-apa beritahu kak lily awal ye! senang atur jadual

Lily Haslina Nasir said...

voguemama,
terima kasih sebab inda selalu support kak lily. tak terbalas rasanya! nanti kalau ada waktu yg lapang, kita jumpa dan sembang-sembang ye di pwtc.. alahai, novel kak lily biasa-biasa aje.. malu akak linda puji lebih-lebih!

Lily Haslina Nasir said...

ninaz..
terima kasih sebab beri sokongan pada kak lily. ninaz di perak ye? tak turun masa pesta buku kl nanti? kalau nak cepat boleh order terus dari nbkara atau pada akak sendiri. nanti akak beritahu di sini bila buku tu ada di pasaran. terima kasih daun keladi ye dik!

SaGiTaGuRLz said...

x sabar nak baca novel nie..hehhee....sy nak jadi org pertama kat sabah yg membeli novel nie!!!hehhee

Aidura Sofiee said...

congrats sis Lily.

tampak menarik plot ceritanya.

akan dinantikan terbitnya di pasaran, insya-Allah.

edancoba said...

Assalamualaikum Kak.. Sy edan coba.. Hmmm x sangka sy akn jmpa penulis Novel disini.. Pandai nyer kak mngarang! Kak! Salam pekenalan
:D

Lily Haslina Nasir said...

Aidura Sofiee...
Terima kasih ye.. karya saya sederhana saja.. saya amat berbesar hati kalau Aidura sudi membacanya kelak.

Lily Haslina Nasir said...

EDAN,
Terima kasih sebab sudi datang sini. Emm, akak penulis kecil-kecilan aje.. suka baca majalah Intrend ye.. mesti editornya (adik akak) seronok dengar...

adhan said...

salam sis..

tahniah...tak sabar nak dapatkannya...kalau boleh nak beli masa pesta buku sbb now byk lagi nvl tak baca...busy n baru sihat..

♡ Eibu June's ♡ said...

salam lily....
x sabar nak tunggu bku ni kluar...
Tahniah...macam mane ngan cuti ni?
mesti seronok sebab anak2 ada kat umah sume...kan
ok...have a nice day...
salam buat anak2 lily...

cikyuyu said...

Akk, novel baru yerk??

ennieva fauzi said...

Kak Lily, bila keluar? Cover girl dia betul2 sizzling la...buat saya teruja...yang lelaki tu pesal macam zed zaidi hehehe..anyway, tak sabo nak beli :)

Mummy Hanan said...

hem....akak ingat dah ada kat pasaran skrg..rupanya bulan april ye... tp akak pesan pd anak akak utk cuba mencarinya di kl....yg sebenarnya tak sabar lagi.....

Lily Haslina Nasir said...

adhan,
ada rezeki kita jumpa ya di pesta buku. mudah-mudahan Aku Ada Kamu ni nanti beri kepuasan pada pembaca setia seperti adhan.

Lily Haslina Nasir said...

Eibu June's
Terima kasih dan kasih sayang dari sayang! Terharu sangat Eibu June's sudi nak beli dan baca karya kecil saya tu.. nanti kalau dah keluar dari kilang cetak, saya beritahu di sini! Terima kasih sekali lagi!

Lily Haslina Nasir said...

cikyuyu laling,
novel baru cik adik.
cover yg cute tu dari Puan Nora Ismail. Comel kan?

Lily Haslina Nasir said...

Bennie..
Sihat? Terima kasih sebab sudi jugak ben nak cari karya akak yg tak seberapa ni. ada masa kita jumpa ya di pesta buku nanti. rindu selalu akak pada beni tau!

Lily Haslina Nasir said...

Mummy Hanan,
Terima kasih! Terima kasih! InsyaALLAH kalau ada rezeki jangan lupa dapatkan ye buku Aku Ada Kamu tu.. siapa beli terus dari saya ada cenderahati kecil.. tanda penghargaan yg tak terhingga pada teman-teman yang menyokong!

ennieva fauzi said...

akak, saya beli novel akak kat Pesta Buku nanti la...cakap tau bila ada sana, nak amik signature akak sekali :)

Rindu gak nak bersembang ria cam dulu2

TM Kedah Perlis said...

Salams Kak Lily, camner nak order buku ni--kiter nak beli terus dari author dia lah --jgn lupa signature yaaa embak lily :P

Lily Haslina Nasir said...

benni,
nanti kita gosip, sembang dan makan makan ye! benni free ke sejak di berita harian tu?

Lily Haslina Nasir said...

manurfah..
nanti kalau tak sempat ke pesta buku beli terus ajelah dari kita ye.. eh, kereta jalan jalan cari makan tu ada lagi ke...

tuanpunya hati said...

tahniah kak atas kelahiran nv baru. dh lama tak baca nv akak. teringat zaman sekolah2 dulu, ms akak mula2 berjinak dgn dunia penulisan.. cerpen akak dlm majalah apa tu.. dewan siswa....hehe.. skang karya akak dh tak terkira dah... congrat's..

Lily Haslina Nasir said...

Tuanpunyahati,
Terima kasih ye sebab singgah sini. Betul tu.. zmn kita sekolah dulu zmn zmn umur 13 tahun kak lily menulis utk dewan siswa, berita minggu etc. zmn kerja dgn jelita pencen sebab menulis kat jelita jer.. lah ni pelan-pelan menulis balik. Terima kasih ye sebab menegur di sini.

tuanpunya hati said...

akak.. tima kasih jugak sudi jenguk blog hati tu.. hehe.. ida nak promote nv baru akak ni kat blog ida yea... minta izin dulu ni...tq.

spectacularwave said...

Assalamualaikum,

Kak Lily, I love you!!!!!!! ni continuation of cerita sofi aidura kan?

kak lily productive nyaaa.. spec akan pastikan kesemuanya novel akak akan berada dalam koleksi spec!

thank you, thank you.. can never thank you enough sis..

salju said...

ai semua...... baru kat cni.
'aku ada kamu' catchynye tajuk...
conform lawak pecah perut.........

FarhaDa said...

ai kak..cite akak best bangat..sume novel akak saye ade..moga kau mengerti la paling best..di langit cinta pon best..tak pernah saya baca novel,teringat2 cerita nye..tapi bile baca moga kau mengerti..teringat2..best la..anyway.saya doakan akk sukses

Lily Haslina Nasir said...

salam spec..
alahai terharunya...(sambil kesat air mata ha!ha! ha!) sebab spec betul-betul buat akak nak terus menulis biarpun karya akak taklah hebat mana! terima kasih ye dik! kalaulah ada peluang kita jumpa ya!

ps: sofi aidura kali ni dah dewasa... dah gatai nak kahwin ha!ha! ha!

Lily Haslina Nasir said...

salju.. terima kasih ye! kalau ada peluang jangan lupa dapatkan aku ada kamu ya!

Lily Haslina Nasir said...

FarhaDa,
Terima kasih ya sebab suka karya akak. Masa siapkan Moga Kau Mengerti tu pun memang akak sendiri seronok. Imbas zaman sekolah dulu dan ceritanya dekat dgn akak sebab kisah wartawan majalah. Kalau ada peluang jangan lupa dapatkan Aku Ada Kamu ya!

ShareThis