Thursday, June 11, 2009

Alhamdulillah.. Aku Ada Kamu Ke Perpustakaan Negara

Hari ini saya byk sungguh urusan. Maklum lusa anak dah perlu dihantar ke sangkar asrama masing-masing. Lepas Syafiq selesai tuisyen lewat petang tadi, hantar dia dan rakan-rakannya main bowling dan menonton wayang. Tak apalah dia dah penat studi.. saya sanggup menyupir dia dan kawan-kawannya.

Dapat panggilan telefon dari Kak Yati Berahim. Pergi sekejap ke pejabat NB KARA lewat petang.
Oh.. saya mcm tak percaya.. Alhamdulillah! Alhamdulillah!

Novel Aku Ada Kamu terpilih dalam senarai Perpustakaan Negara Malaysia (PNM). Aku Ada Kamu dibeli sebanyak 1089 naskhah. Alhamdulillah! Alhamdulillah!

39 comments:

Dida... said...

Alhamdulillah..

Berita gembira utk Kak Lily..

Mesti akak terasa penat lelah akak berkarya berbalas dengan berita ini...

Teruskan berkarya..

Rashidah Ibrahim said...

Tahniahlah... tapi akak belum sempat baca lagi AAK. Buku Diari Khidmat Negara anak akak dalam proses masuki pasaran. Tadi dia antar buku tu ke pejabat Menteri Penerangan Kebudayaan dan Komunikasi, sebab ASWARA turut support...Aswara di bawah kementerian ini... berharap menteri rekomen masuk Perpustakaan, klu dpt, nanti celebrate sama-sama...(he he he berangan)
diarikhidmatnegara.blogspot.com

alyiafarzana said...

Tahniah Auntie Lily!!!Semoga sukses selalu!!!!

Rose Harissa (NORA) said...

tahniah! aku tumpang hepi...
hahahaha...lalalala....

Farah Adila said...

tahniah kak lily!! novel AAK mmg best!;)

ina @ nina @ infazety said...

Tahniah kak...
Sronok lihat kejayaan akak ni...

Ummu Auni Afif said...

Alhamdulilah!

Tahniah, tahniah!!

ennieva fauzi said...

Tahniah sis,

ini sebagai suntikan semangat menghasilkan karya bermutu. Dan, hasilnya bukan novel picisan. Karya macam ni la yang berbaloi dibeli.

wanupeh said...

salam kak lily haslina nasir!

\\(o__O)// TAHNIAH!
TAHNIAH!
TAHNIAH!

SaGiTaGuRLz said...

salam kak lily....
thniah atas hasil usaha akak slama nie...hehehe

Lizabujang said...

salamz....thousand congratulations to u and kak NB. teruskan berkarya....Kami geng buku tetap menyokong kuat.....

Bintang said...

Salam kak lily, alhamdulillah..tahniah dan teruslah berkarya tanpa henti...

Lily Haslina Nasir said...

Salam Dida,
Emm, alhamdulillah.. akak tak pernah terlintas pun rezeki ni. Berterima kasih pada pihak NBKARA! Tahun ni akak menaip macam tak henti rasanya.. tak apalah bila sampai masa akak rehat nanti

Lily Haslina Nasir said...

Kak Shidah,
Kita dah tengok berita buku akak dalam berita harian. Tahniah kak! Comel anak dara akak tu.. Kita datang pejabat 17 jun ni, harap dapatlah belek buku akak tu nanti ya!

Lily Haslina Nasir said...

Aliyafarzana,
Terima kasih! Terima kasih! Aliya belajar rajin rajin ye!

Lily Haslina Nasir said...

Rose Harissa..
Tersedak-sedak aku ni tau bila kau muncul. Lamanya kau bertapa ya!

Lily Haslina Nasir said...

Farah Adila,
Terima kasih terima kasih, mudah-mudahan farah pun sukses selalu

Lily Haslina Nasir said...

Farah Adila,
Terima kasih terima kasih, mudah-mudahan farah pun sukses selalu

Lily Haslina Nasir said...

Infazety,
Terima kasih darling.. terima kasih sebab selalu ikuti perkembangan di sini. Harap infazety pun sukses selalu ya!

Lily Haslina Nasir said...

Ummu Auni
Ya sangat-sangat bersyukur! Terima kasih sebab tumpang gembira dgn akak!

Lily Haslina Nasir said...

Ennieva Fauzi,
Emm, insyaAllah ben pun boleh menulis! Akak percaya dari segi ilham kau tak ada masalah. lagi pulak keliling kau tu news yang macam macam plot kau boleh buat.. tak apa ben... ben cuba buat perlahan-lahan lepas tu catat kat blog.. lama-lama boleh kemaskan jadi novel

Lily Haslina Nasir said...

Wanupeh,
Terima kasih darling! Terima kasih! Wan sihat?

Lily Haslina Nasir said...

Sagitagurlz,
Terima kasih terima kasih dik!

Lily Haslina Nasir said...

Liza Bujang,
Kita sangat berbesar hati atas ucapan tu! Mudah-mudahan Liza pun sentiasa cemerlang dalam kerjaya ya!

Lily Haslina Nasir said...

Bintang,
Apa khabar sekarang? Mudah-mudahan tenang di sana. Terima kasih ya atas ucapan dan ingatan bintang!

alyiafarzana said...

nanti saya hantar gambar tuh kat auntie k?

alyiafarzana said...

saya dah buat blog, tapi tengah dalam proses, nanti kalau dah siap saya ajak auntievisit saya punya blog yer???

Bintang said...

Alhamdulillah d sihat. Bintang akan tetap tegar bersinar insyaAllah....

mariahsj said...

Salam,
Patutlah sibuk sakan kawan kita nih. Apa-apapun tahniah. Teruskan berkarya selagi mampu. Jangan lupa, artikel TMT bilakan dapat?

hazlin said...

tahniah Lily,
you deserved it!

ida_nardiel said...

alhamdulilah.....tahniah kak

dhan said...

tahniah kak lily...
cerita tu mmg besh....
semoga success

MyHasla said...

Alhamdulillah... tahniah lily

Lily Haslina Nasir said...

Kak Lin,
Tenkiu tenkiu ..
Mudah-mudahan kak lin pun akan jadi guru yg terbaik, cemerlang dan disayangi pelajar!

Lily Haslina Nasir said...

Alyiafarzana,
nanti kalau ada blog beritahu ya!

Lily Haslina Nasir said...

Bintang..
terima kasih sebab singgah sini.
harap bintang sentiasa dirahmati Allah swt

Lily Haslina Nasir said...

Kak Ton aka mariahsj..
Alamak, sekarang ni rasa sesak kejar deadline. Rencana tu kalau dibalas ok jer..sabar ye kak ton

Lily Haslina Nasir said...

Myhasla,
Terima kasih terima kasih laling sebab selalu ambil tahu perkembangan di sini

Lily Haslina Nasir said...

Ida,
Apa khabar orang kampung!
Bilalah kita dapat jumpa ya?

ShareThis