Thursday, April 8, 2010

Aku, Dia & Coklat Terbang Ke York


This story is about Zaza who is crazy about chocolate any kinds of CHO..CO..LATE. Chocolate makes her fat. She has enimies called Asykin and Maliz. She loves to write blog about herself like me. She had 3 best friends called Putri, Khadija and Insyirah

Saya mendapat emel dari York.. ibu si gadis ini Dr Ayu Haswida sanggup bersusah payah mendapatkan buku buku saya. Antara misinya mahu anak gadisnya belajar semula, lancar dan fasih bahasa Melayu... Setiap pembacaan 3 bab, khabarnya Yasmin kena buat review di hadapan bondanya.. Terima kasih Dr Ayu Haswida! Terima kasih Yasmin!

6 comments:

a Z u said...

salam kak lily, maaf bertanya, Dr. Ayu Haswida ni yang kisahnya pernah disiarkan di majalah Wanita ke Jelita dulu2 tu ke? kisah dia eksiden di UM..ada gambar dia dengan Sofea Jane, tu pasal sy ingat hehe...sy ni suka selongkar majalah kepunyaan mak sy tiap kali balik kpg,dah besar anak dia, sbb sy ingat lagi dia bergambar dgn anak dia,masa tu kecil lagi ;D

Lily Haslina Nasir said...

A ZU..
betul.. rakan karib saya masa di kampus. dia sekarang di York, pensyarah filem di UiTM.. wah ingat sungguh a zu ya! kagum saya!

haswida abu bakar said...

Lily, terima kasih banyak-banyak dear. Yasmin suka sangat. Tadi aku suruh dia baca entri kau. tergagap-gagap jugak dia baca. tersenyum aku. nanti novel kau kenalah aku suruh dia baca depan aku. :)

Tapi kat title `DR" tu aku AMIN dulu :) ...insyaallah akan `dpt'.

aku baru habis baca aku, dia & gossip. aku ingat nak buat `review' kat blog aku...okay ke.

Lily Haslina Nasir said...

salam sayang ayu!
ha ha saspen beb .. kau nak review ke? tak per.. sila sila.. aku tunggu ni!

fa_su said...

salam aunty.sy pn da bace novel ny.best!!rase dpt mendalami pelbagai kerenah hidupan manusia.masing2 gn carenye yg tersendiri.,sb tu sy rase,setiap manusia merupakan mkahluk yg unik.hehe.chaiyok2 utk next novel~:)

*LoveLy_MysTery* said...

As'kum k. Lily..
Saye Iffah dr JB
Saye btol2 sronok dpt bace novel2 yg k. Lily karang.. 1st time saye bace novel Aku, Dia & Coklat,,saye rase bestnyer citer nih..kisah khidupan Zaza si pnggemar coklat. Saya kagum pd Zaza coz ade kwn2 yg bnar2 prihatin d samping sntiase beri sokongan padu n bleh mnjadi pngubat hati..
Saye juge sgt stuju yg coklat smemangnye byk khasiat utk diri kte, namun xelok la mkn byk2..
Actualy, saye pon salah sorg pnggemar coklat trutamenye coklat ferrero rocher..(hikhik^~^)
Saye rase k. Lily pon msti sukekn coklat, btol x?
Ckp psl coklat time2 puase mmg mliurkn...^^
Anyway,sbnrnye saye pnjam novel Aku, Dia & Coklat kt library skolah..niat d hati nk cari bku rujukn pmr, pas2 tinjau2 kt rak bku2 crite..x-aleh2 trjumpe novel k. Lily..tgk tjuk cam best, saye pon pnjam la..
tp xpuas bace, saye pon gi bookshop n cari novel 2,,'x-aleh2' lg trnampak novel Aku, Dia & Gosip..saye pon beli la..
Back from d start, komen saye psl novel Aku, Dia & Gosip,,saye btol2 trkejut yg pristiwa2 skejam 2 bnar2 wujud d dunia nih..yela, mayb sbab saye maseh form3..xjumpe dunia luar lg..
Ngeri btol saye..
Yg plg suspens, bestfren saye yg brname Asyikin sorg yg pndiam n cool, brbeza se-sangat7 ngan watak dlm novel. Saye juge ade kwn yg brname Puteri, bestfren yg dok sblah saye..
Saye bnar2 brsyukur coz saye dkurniakn Allah sahabat2 yg baik, xckup dlm klas, luar skolah pon ade..alhamdulillah..
Actualy, saye excited nk tunggu kakak saye balik dr U n bg die bace novel nih..*~*
Keyh, sampai d sini saje komen saye..sory klu panjang brjela-jela..
Huhuh^^
As'kum buat k. Lily n family

THE END***

From:
No.10, Jln Padi Ria 4,
Bandar Baru UDA,
81200 Johor Bahru, Johor.

ShareThis