Tuesday, June 1, 2010

Lai Lai Lai.. Makan Asam Pedas Apple Burger Melaka

Hari Jumaat cuti wesak, lewat petang saya sampai Melaka. Rosie sekeluarga yg baru balik dari Bandung ajak saya, Siti dgn Pak Nasir makan di Apple Burger. Selalu dia ajak saya tak sempat. Macam biasa situ tempat asam pedas dlm claypot. Okaylah jugaklah bagi saya.. sebab selama ni saya selalu ke pasar borong atau Ujung Pasir gerai yg banyak kuih tu utk cari asam pedas. Atau kalau gigih bangun pagi bila pulang melaka saya cari nasi gunting di pasar.

Hari Jumaat hampir pukul 9.45 malam rasanya baru sampai Apple Burger. Dan dekat pukul 11.30 baru kami pulang. Paling mengejutkan saya bila bil cuma RM82 utk 11 orang.. ha ha ini sangat sangat hokay! Saya fikir dgn makanan penuh meja mungkin sekitar RM150. Asam pedas memang okay, cuma memory kad kamera saya yg kurang asam dan kurang hokay.. time tu lah pulak baru saya perasan dah penuh dan saya lupa nak load.. gambar yaya (rania) yg mcm ulat beluncas melompat sana sini tu tak sempat nak ambil.

Kat sini ada burger, ada nasi lemak plus rendang.. semualah! Yaya tak makan nasi tapi makan daging burger jer.. roti pun hilang ke mana..

Hemm, saya mulalah berhangan-hangan.. oh, kalaulah saya dapat beli rumah kosong sebelah rumah saya sekarang ni.. saya nak buat bookcafe. Buku di rumah saya ini pun macam dah nak kena dipindahkan ke port lain.. penuh sangat dah.. menu? Ha ha asam pedas ubi kayu plus ayam atau daging... hemmmm ada lempeng kelapa.. wallla! Nanti boleh ajak geng-geng saya Puan Budiman, Sal, Rain yang memang suka makan lempeng!

adib tengah kira nasi agaknya

adik saya mek siti ngan suami



6 comments:

Lady Arween said...

Kak Lily, mana asam pedasnya? Terliur nie...:P Adik akak..dari pic tu nak sama dengan akak la..espeseli tang dagu

NORHAYATI BERAHIM said...

betul kata si aween, mana asam pedasnya? nak gak menengok asam pedas ubi kayu. Si Siti tu dah sebijik rupa kau ya lily..
selamat bershooting hari ini..ha.ha

Lily Haslina Nasir said...

Aween.. gambar asam pedas tu tak dapat ambik banyak sebab memory kad tu penuh lah pulak.. mek siti ha ha muka iras kita kot.. kaler lain sikit... kih kih kih!

Lily Haslina Nasir said...

kaka yati.. pernah sekali kita bubuh asam pedas ubi tu kat blog..
siti sebijik kita ke? ha ha dia kena diet tu.. rasa tak lama lagi dia yg muda lagi tu pun boleh jadi cik GEM.. Mcm kita!
shooting?? hemm dah cakap awal awal kat kak nik.. rumah kita habuk debu sawang tak sempat nak kemas!

ennieva fauzi said...

Sedapnya nasi tu kak Lily :)

Kak Lily selalu kata dia gemuk tak walhal mana ada...maintain je tau. Lawa dan ayu jer..

Mawar said...

Lily
apa kabar?
kita pun pernah berangan ada sebuah book cafe... alahai. tapi tak jual asam pedas le :-)

ShareThis