Monday, December 7, 2015

Pemanis Stevia - Pengganti Gula Pasir

Sesiapa yang rajin ngopi, ngeteh berteko-teko sehari tapi tak takut terlebih gula dalam badan, patut sangat gantikan gula pasir tu dengan Stevia sweetener. Terima kasih ya Natasya Azizul yg bagi kak lily ni. Tasya kata dia dah dua tahun tak guna gula pasir. Nanti kak lily try ya. 


Kalau ikut kata Tasya adik sepupu saya yang berada di Jepang ni, satu botol boleh dapat 200 titik. Sekali minum teh sama nescafe, ikut tasya yang dah dua tahun pakai stevia ni, cuma 4.5 titik aje. Kira sangat sangatlah jimat tu kan

Okay kat bawah ni saya kutip atau pinjam dari laman web yang saya google pasal stevia ni.

Antara Kelebihan Ekstrak Stevia:
Mengimbangkan kandungan gula dalam badan.
Meningkatkan kadar tenaga kepada tubuh badan.
Melicin & memutihkan kulit serta awet muda
Sebagai pemanis semulajadi sesuai untuk semua peringkat umur lelaki & wanita.
Membantu menurunkan kadar gula dalam darah(sesuai untuk pesakit diabetis & Hypoglycemia)
Membantu menurunkan tekanan darah.(untuk pesakit darah tinggi)
Membantu sistem penghadaman badan.
Membantu peminum yang mengalami masalah Isomnia
Berupaya mengawal berat badan yang berlebihan.(Obesiti)

Stevia boleh digunakan didalam minuman, makanan, kuih muih, bubur dan apa saja yang perlu manis. 
Kata Tasya, 1 titis stevia ni lebih kurang tiga sudu kecil gula pasir.

Okay nanti kak lily try ya Tasya:))

Siapa nak boleh whatsapp kat no ni, ni no tasya......+8180-3270-1518...Tasya kata try minum ngan air lemon panas...stevia ni boleh unclog pembuluh darah yg tersumbat.


AMARAN:
Blog ini dilindungi undang-undang hakcipta. 
Tidak dibenarkan menyalin, meniru, menciplak, membuat print screen, mengguna semula sebarang catatan dan gambar yang tertera untuk tujuan keuntungan peribadi, komersil atau apa sahaja tanpa keizinan pemilik blog secara bertulis. Setiap share yang dilakukan wajib ada kredit mention atau nama blog perlu disertakan.




Copyright of the http://lilyhaslinanasir.blogspot.com and its contents but limited to the information, text, images, graphics, sound files, video files and their arrangement, and material therin, is owned by the owner unless otherwise indicated. No part or parts of this blog/portal may be modified, copied, distributed, retransmitted, broadcasted, displayed, reproduced, published, licensed, transferred, sold or commercially dealt with any manner without the express prior written consent of the owner.




1 comment:

Mawar Safei said...

Lily
kita pun guna pemanis ni...

ShareThis