Thursday, March 6, 2008

Brunei... Oh Brunei

Muka pucat, badan sekejap panas sekejap sejuk, suara mcm itik nila... itulah saya masa ke brunei. sebenarnya sehari sebelum terbang, doktor dah suruh saya masuk wad.. paling tidak pun kena masuk drip .. tapi selagi saya boleh berdiri, boleh berjalan, saya senyum aje dengan arahan doktor.. satu rumah demam panas.. suami saya yg setahun jarang demam pun tumbang jugak... entah agaknya kami byk sangat kegiatan di luar rumah sejak tanaman cendawan tiram di belakang rumah ni kami usahakan.

Terima kasih tidak terhingga pada ALAF21, pada Ziana dan Liza yg sabar melayan kerenah kami... pada Kak Anis Ayuni, Kak Norzailina, Lynn Dayana, Rose Harissa dan Damya Hanna ampun byk byk kalau ada yg terjangkit dgn virus saya! Pada peminat di brunei.. terima kasih sekali lagi di atas sambutan yg luar biasa!Byk yg menarik kalau nak diceritakan.. kami amat bertuah kerana diraikan oleh sahabat dari brunei dgn layanan bertaraf 5 bintang...kami menyinggah dari masjid ke pasar tamu sehingga sempat jugak menjejaki trek jogging Pengiran Isteri Azrinaz... mudah-mudahan kebaikan sahabat di sana, dibalas dengan rahmat yg tidak terhingga dari ALLAH SWT!


Di rumah sahabat bloggers brunei. Terima kasih daun keladi sebab menjamu kami.. terasa kami menyusahkan...

terliurkan tengok coklat-coklat homemade ni... Cantik, comel.. rasa sayang nak makan! ni antara hidangan istimewa utk kami dari sahabat di bruneimasa di pasar tamu ni, saya betul betul mcm cik kiah salah majlis... dgn baju kurung berlabuci mengerlip ngerlip saya redah pasar tamu ni dgn menyinsing kain separas betis...


Yanti yg susah payah mencari saya di surau sewaktu saya menggeletar demam.. kalau tak salah yanti datang tiga kali.. masa kali kedua tu kesian sebab terpaksa menunggu lama... ampun ye yanti! kali ketiga dapat bersembang panjang dengan adiknya yg comel.. yg saya dukung tu anak yanti! macam anak patung!


Di hadapan Istana Nurul Iman dengan seorang sahabat dari Brunei.

No comments:

ShareThis