Tuesday, August 4, 2009

Alhamdulillah.. dan Jawapan Utk DD Darling

alhamdulillah..
semalam tepat 901 am saya menjerit kat rumah.. hahahh SIAPPPP...
sesudah lebih sebulan saya tidur cuma 2-3 jam sehari, selesai jugak kerja saya yg satu tu..

terima kasih buat Asma yg percaya pada saya utk tugasan tu..
terima kasih buat rose harissa aka nora yg dengar saya mengeluh itu ini time saya meroyan dgn masalah dunia...saya hampir give up sebenarnya... asma pun dah tension, abang pyan habib saya fikir mesti hangin satu badan dgn kerja saya yg sangkut-sangkut..

memang rasa nak menangis bila saya dapat siapkan..
saya memang berkurung di rumah, tak ke mana, tak jawab telefon cuma pada kes tertentu emm .. saya keluar jugak.
bila siap .. saya reward diri sendiri, beli berkeping-keping CD sampai rm180... entah apa-apa lagu sebab utk cari feel next book.. beli coklat, beli sampai 3 kotak pizza lepas tu baru fikir.. syafiq anis tak ada.. saper nak makan..
mujur saya ada kucing gumuks si fasha yg temankan saya all night long waktu saya pulun menaip tu.. kalau saya terlelap mesti dia tidur atas laptop saya.. kesan dan akibatnya saya tak boleh tidur sebab dia memang dengkikan laptop saya.. badan dia berat ooo.. harus rosak lappy tu kalau dia bergolek atas tu..

pada seorang sahabat yg siang malam pagi petang subuh maghrib rajin tanya khabar/sms saya terima kasih sebanyak bintang di langit.. saya sangat menghargainya.. saya treasure persahabatan ini.

emm, saya beri cuti sehari aje pada diri.. lepas ni saya nak kejar masa siapkan projek fesyen ainmaisarah.. lepas tu novel dan novel dan novel dan novel..emm ingat lagi soalan DD Darling.. yg tanya apa saya nak kalau Tuhan beri saya peluang minta satu perkara..
saya nak jadi saya pada waktu ini..
waktu saya di bawah ni...







SEBABNYA


masa ni saya umur lima tahun..
tinggal dgn nenek
dibesarkan di kampung
dunia saya dlm rumah aje
best!


bapa saudara yg ramai tu semua manjakan saya
sebab saya cucu nenek sorang masa ni
kalau pakcik jalaluddin balik dr sekolah gajah berang.. dia belikan coklat
kalau pakcik jasmin balik... pun dapat coklat
pakcik jamal dari norway rajin kirimkan toys. jam etc
kalau busu saya buli saya, pakcik jalil backing saya..


makan dah besar ni pun nenek suapkan
sebab tu saya gumuks masa tu..
nama saya lily haslina tu pun pakcik aman saya berikan sebelum dia fly ke uk
dan kekadang dia usik saya.. pakcik nak ambil baliklah nama tu..
dan sepanjang belum sekolah.. mak tak pernah rotan saya.. ha! ha1 ha! saya anak mak yg paling sengal masa
kecik sebab manja sesangat..


mana DD? hah ok DD jawapan akak? puas hati kan...
kekadang kalau boleh kembalikan masa lalu ..


saya mahu ke sekolah menengah balik..
tapi emm, masuk sekolah nanti ada homework.. saya malas
masuk sekolah kena bangun pagi tiap hari.. saya benci rutin yg sama jer
masuk sekolah kena ikut disiplin.. huu saya benci disiplin


masuk sekolah nanti bercinta balik... ha ha saya tak mau jugak.. nanti saya nangis!

masuk sekolah kena belajar maths.. saya benci maths
masuk sekolah ada sukan.. saya benci ke padang.. sunburn
masuk sekolah ada periksa.. saya malas, suka meniru..

emm kira okla kalau saya nak ke alam kanak-kanak biarpun sekolah tu memang seronok...
ok.. saya ingat nak ganti tidur tapi tak boleh sebab terlebih minum kopi. sepanjang siapkan kerja asma, saya minum lima cawan kopi dlm tempoh lima jam tiap jam 1 pagi.. sengalkan..
apa-apapun utk asma.. selamat menension kan diri edit manuskrip akak.
kak lily berdoa moga-moga aku dia dan coklat melepasi cetakan ketiga kurang dari 3 bulan ya!!!


Daaaa.....

17 comments:

Rose Harissa (NORA) said...

Haa... bestnya dah siap...
giliran aku lak tensen... isk isk...

psst : ko tak nak balik zaman gediks ke? hahahahah (gelak jahat nih)

Bintang said...

Salam kak lily..hmm jawapan yg mmm..ok hehehe.. Nak hadiah ke? Tersenyum panjang d tgk jawapan kak lily,sebenarnya soalan tu..utk menguji diri sendiri,sejauh mana kita ikhlas bersyukur atau adakah kita sbnrnya tamak..alaa namanya pun manusia kan?hehehe

hanieliza said...

Salam Lily..
akak dapat bayangkan suasana Lily sbb akak pun mmg dalam keadaan yang sama..
kena kejar ngan deadline..
mujur saja idak dead...
hehehehhe...

Leeza said...

salam lily...tahniah kerana siapkan keje menaip dan mengarang. Cantik lily masa kecik, sekarangpun cantik lagi...knp semua tensen kejar dateline....i pun ada dateline juga...UPSR. dateline yang kecik2 semua dah siap awal2....namun lepas UPSR... i nak demam 2 hari untuk refresh semula semua antibodi. keh3.

Rehal Nuharis said...

tahniah... wlapun tension tp bla dh siap kpuasannya mmg x terkata...

Neny said...

comelnya kak lily masa kecik...now i know apsal si haiqal tu comel sgt. Rupanya muka mak dia masa kecik.

Nina said...

Lily...Tahniah sekali lagi kerana berjaya bersengkang mata siang dan malam dan akhirnya dapat menyiapkan kerja yang takkan sudah hingga ke akhir hayat. Cuma satu yg perlu difikirkan, "Sekarang ni anda “bekerja” atau menjalankan “karier” anda? Fikir-fikirkan...

ida_nardiel said...

wah kak lily tomeilah

Lily Haslina Nasir said...

che rose aka nora..
huwawawawaaaaaa...
aku tak boleh lelap ni..
aku keluar ambil syafiq jam 12 sampai sekitar 4.. lepas tu balik kl sampai jam 10 lebih.. ni pukul 1.30 aku dok fikir bab utk novel.. penyakit betullah....

kau gelak jahat ye.. aku gelak guling guling sukaa... best kan kalau masuk sekolah balik.. aku nak jadi pelajar gigih lagi rajin lagi sukses lah.. cewaahhh. walhal akulah paling malas dulu kat rumah!

Lily Haslina Nasir said...

bintang..
betul soalan tu buat akak terfikir banyak perkara!

Lily Haslina Nasir said...

kak hanieliza..
dah siap buku.. baik baik kak.. jangan sampai tertidur depan dapur!

Lily Haslina Nasir said...

leeza good luck utk deadline.. kita ni deadline selalu aje terbabas.. tapi bila lepasi deadline tu.. eh, mcm okay dan mudah lah pulak rasanya... ha! ha! ayat poyo

Lily Haslina Nasir said...

Rehal Nuharis
betul.. memang betul.. bila selesai segala kerja.. macam floating aje rasa diri ni.. utk seminggu tu mcm tak mau buat apa apa

Lily Haslina Nasir said...

Neny..
Emm haiqal rupa kak lily ke?
hah.. comel ke haiqal?
mesti adib, syafiq dan anis kata TAK KUASA!
ha ha ha lagi berganda TAK KUASA kalau depa tau neny kata Haiqal comel ikut kak lily ... ha! ha! ha!

Lily Haslina Nasir said...

hai nina,
apa ya beza berkerja dan karier?
hemm, tak ada jawapanlah..

Lily Haslina Nasir said...

ida..
ida buat kak lily nak gelak guling guling ni...comotlah masa akak kecik dulu! gumuks...

Rain said...

muka akak sebijik mcm muka haiqal masa kecik! ehhh apa citer sepupu akak yg nama kenneth tu? dia kat australia kan?

ShareThis