Tuesday, August 18, 2009

super duper hot .. tyson beckford


josh hartnett ni di mata saya the sexiest man on the planet... rasa mcm tak sesuai ke.. emm, tak apa saya berangan utk novel saya jer


Gosh, he's super hot.. entah kenapa saya memang sukaaaa kat mamat ni.. kalau mengantuk pun.. nampak muka dia kat tv mesti saya pandang tak berkelip.. ha! ha! mak syafiq tak sedari diri.. tapi mr beckford ni sesangatlah sweet, charming, hot & seksi..pada minahleter01, ni akak dah jawab ye soalan minah. emm terfikir nak buat dia jadi ustazlah utk novel baru ni nanti.. ha! ha! bolehkan kak yati...

Mood menghadap manuskrip mcm tak ada... saya pulun makan coklat ni.. tadi keluar dgn Kak Yati Berahim dan Suraya di satu restoran mamak. Ha ha kari mamak buat saya lupa dunia.. balik saya pening.. makan coklat lagi.. hem, memang bijak LHN menjaga kesihatan... jadi sebab sakit kepala ni saya nak merepek kejap ye layan cik adik minahleter01 punya tag yg dia bubuh kat bahagian komen n3 bawah. Soalannya memang membunuh jiwa.. sangatlah merapu bagi saya.. jadi saya jawap pun merapulah ye..

1. Bila tulis novel apa perkara wajib kak lily buat?
Buat apa.. termenung depan pc lah.. ohh pasang cd kuat-kuat plus ajak fasha temankan

2. Bila tulis novel apa yg ada sekeliling kak lily?
buku, majalah, surat khabar, coklat, perfumes, vitamin, susu atau kopi

3. 5 Filem apa yg paling berkesan di hati kak lily?
a. azura
b. pretty woman
c. topgun
d. a walk in the clouds
e. achir sebuah impian

4. 5 lagu yg boleh buat kak lily nangis
alamak, akak suka bnyk lagulah.. tapi yg paling-paling suka toni braxton, unbreak my heart.. dlm flight 18 jam, akak dok ulang dengar lagu ni dari minit pertama sampai 18 jam kemudian.. lepas tu sob sob sob.. ni back 1996 masa lagu ni tengah hits

5. 5 sexiest women? berikan sebab
a. marilyn monroe - dia pandai flirting, byk skandal, suara gediks..(mcm pernah jumpa ha! ha!)
b. angelina jolie - hot lips,
c. jennifer lopez - bootylicious, curvy,
tiga cukuplah ye

6. 5 hottest & sexiest men? berikan sebab
a. syafiq - ha! ha! sebab dia selalu tolong mak dia masak, ajar adik ngaji, ajar adik maths dan mengecat rumah
b. adib imran - sebab dia cheeky dan suka merepek
c. arif haiqal - sebab dia anak LHN
d. tyson beckford - Oh gosh... saya memang gila bayang dgn mamat ni
e. josh hartnett - ni satu lagi.. tersangatlah saya suka

7. Kak lily boleh hidup tanpa...
nak 5 jugak
a. tanpa tv
b. tanpa tidur
c. tanpa keluar rumah

8. Kak lily tak boleh hidup tanpa..
nak 5 jugak
a. tanpa syafiq, anis, adib & haiqal
b. tanpa laptop
c. tanpa telefon
d. line internet
e. tanpa surat khabar

9. cinta bermaksud....
alamak, dah mcm ni tak reti nak cakap pasal cintalah.. hem, cinta tu bagi kak lily simpan aje dlm hati sebab kalau terluka pun kita terluka sorang sorang, tak perlu nyusahkan orang lain... cinta buat kita buat baik dgn semua org, jaga hati semua org

10. berkahwin awal bermaksud....
ha ha ha saja nak kenakan kak lily ye.. kahwin awal ni sebab jodoh takdir kuasa Tuhan, dah tertulis gitu

11. People like you because.. 5 sebab
a. suka bersembang
b. selamba
huuu tak retilah nak cakap pasal diri sendiri

12. People hate you because... 5 sebab
a. celupar
b. suka buat bukan bukan
c. kalau marah memang tak ada ampun
d. pendendam
e. semua benda nak cepat


13. What is your strenght.. nak 5
a. sabar.. cewah cewah
b. suka simpan semua perkara/rasa dlm hati
c. selalu buat tak kisah biar ada org pijak kepala
d. berani dan sentiasa determined

14. What is your weakness.. nak 5
a. terlalu tak berkisah
b. terlalu tak berkira
c. selalu tak sampai hati
d. suka kumpul dan simpan dendam
e. kalau marah sanggup buat apa saja

15. Apa word kegemaran kak lily?
tak kuasa.. tak ada maknanya

16. what is your biggest fear?
Tuhan tak restui & tak berkati apa saya buat

17. Yang membahagiakan dlm hidup? nak 5
a. bersama anak
b. novel siap
c. ingat mak

18. Yang dikesali dlm hidup?
nak 5
a. Tak sambung belajar
b. arwah mak pergi cepat
emm.. cukuplah tu.. byk sangat yg dikesali nanti depress pulakkan..

19. kenapa minat marilyn monroe?
ha .. ha... dia tu seksi giler, badan curvy, cantik manja plus suara gedik dan banyak skandal huhuuu boleh ke jawapan ni...

20. wish sebelum dijemput Tuhan?
mintak maaf dgn semua org, cukup amal, cukup bekal kat sana.. amin!

14 comments:

Zilla said...

Salam Kak Lily,

Kak Lily pun suka lagu unbreak my heart tu... Wah!!!! sama citarasalah. Suara Tony Braxton masa nyanyi lagu tu memang best kan. Membuai-buai jerk... syahdu gitu... Hahahaha... tangkap feeling lah pulak

ennieva fauzi said...

kak lily..how i love Josh Hartnett..he is greek goddess....heheh buleh ke cam nih?

Sayang.Ibu said...

owhhh josh hartnett mmg make my heart beating faster lah kak lily..ahahahaa

NORHAYATI BERAHIM said...

auwaha..ha.ha.si beckfor tu kau nak jadikan ustaz? mawi tak mau ke..keh..keh

ennieva fauzi said...

ustaz ajaran sesat le jawabnya kak yatie hahaha...

minahleter01 said...

ahkak lily sayang
timer kasih jawab tag minah tu.
kak lily yg baik hati memang sportinglah. minah saja nak bagi meriah aje kat sini.

perghhh akak minat pada mr beckford dgn josh hartnett .. eksotik tu...

Nina said...

Lily...ade lagi yang awak tak boleh hidup tanpa dia....Fikir-fikirkan

Lily Haslina Nasir said...

Zilla, lagu tu best sesangatlah.. dengar tak pernah jemu. Video klip dia Braxton dgn Mr Beckford.. hem, romantik gitu

Lily Haslina Nasir said...

Benni,
hang pun gila bayang ye kat josh hartnett tu... ha ha akak ni memang tak sedar diri... syafiq kata dia loya!

Lily Haslina Nasir said...

Sayang ibu pun suka Josh Hartnett ya! Ha! Ha! Muka dia tu entah kenapa cute semacam lah

Lily Haslina Nasir said...

Kak Yati,
Eee mawi??? Tak sesuai... baik ambik anuar zain... ha! ha! ramai nanti nak kembali ke pangkal jalan nak belajar agama, nak tahu pasal Islam kalau anuar zain jadi ustaz kan...

Lily Haslina Nasir said...

Benn, kau bayangkan tyson beckford tu jadi ustaz, jadi imam... sumpah akak buat amal ibadat aje... tak kejar duniawi!

Lily Haslina Nasir said...

Minahleter01
memang nottie nottie..
harap kita jumpa satu hari nanti

Lily Haslina Nasir said...

Nina,
Suka buat andaian
Suka buat spekulasi ya..
Oh saya tak boleh hidup tanpa dia.. em siapa tu?

ShareThis