Saturday, November 28, 2009

Gila Bayang Pada Pinggan-Mangkuk Lama

Mabuk dan gila bayang saya pada pinggan mangkuk lama ni menjadi-jadi musim cuti ni. Semua ni gara-gara terliur tengok cawan-cawan dan teko lama di blog Ah Mat Gebu. Semua gambar di bawah ni hasil pencarian saya minggu lepas.. emm, nantilah kalau ada rezeki saya nak cari set cawan untuk teko yang ada motif mawar merah jambu.





13 comments:

Suzie said...

mana la kak lily redah nak cari brg2 ni semua?tp yg bunga hitam tu mmg nampak klasik btl...semua cantik2 la :)

MyHasla said...

wah... lily minat pinggan mangkuk lama ke? My mother punya pinggan2 mcm dalam gambar yang 1st tu dah selamat kami sedekah kan ke surau!

Nina said...

Lily..Nanti awak kumpul semua pinggan mangkuk lama, lepas tu jemput kawan-kawan lama makan kat rumah awak..Boleh juga jemput cikgu zaman sekolah Munshi dulu....Fikir-fikirkanlah...

ennieva fauzi said...

kak lily, saya kenal orangnya yang jual pinggan mangkuk lama ni dengan harga munasabah...nak tak? kalau nak, nanti saya beri...

minahleter01 said...

kak lily!!!!!!
Mana menghilang?????
cepatle updet..
rindulah kat akak

minahleter01 said...

kak lily!!!!!!
Mana menghilang?????
cepatle updet..
rindulah kat akak

Lily Haslina Nasir said...

Suzie..
nanti kumpullah perlahan-lahan. Kak lily ni pun banyak kumpul barang rumah berdikit-dikit..

Lily Haslina Nasir said...

MyHasla..
Bagusnya... sedekah ke surau! Dapat pahala dan ramai dapat menjamu mata tengok barang antik tu sambil bermoreh di surau ..entah kenapa akak rasa cantik betul pinggan cawan lama ni

Lily Haslina Nasir said...

Nina,
Saya selalu terima jemputan rakan lama. tapi jarang dapat penuhi.. selalu jemputan bercanggah dgn jadual saya... nak tunggu saya jemput kawan lama ke rumah.. saya akan ajak semua waktu kenduri nikah syafiq

Lily Haslina Nasir said...

My dear Minahleter01
Okay okay darling.. kak lily dah update dah pun.. ha ha puas hati?

Lily Haslina Nasir said...

Ben,
terima kasih bebanyak darling utk nombor telefon yg ben berikan tempoh hari! Akak gumbira sesangat!

ennieva fauzi said...

no prob kak, no prob..janji akak bahagia :)

sutera ganu said...

cantiknya kan..salam perkenalan..saya pun br berjinak2 ngan pml ni.. Sis, biasa bli kt mn ye..yg hrga2 mampu milik ni..

ShareThis