Friday, November 6, 2009

Untuk Ahli Persatuan Scorpio





Salam November.. wah ramainya warga Scorpio dalam famili saya... Anis Arisa 14 November.. Rania princess Rosie 12 November, Hanif adik saya 18 November, bonda saudara saya Jamiah Ishak 17 November, kawan saya di Melaka Azizah kalau tak salah 14 November.. ha ha saya 19 November... sama besday dgn Meg Ryan, Calvin Klein, Jodie Foster, Zeenat Aman, Sushmita Sen, Larry King... huwa huwaaaa... perasan share birthday jer... depa tu semua sukses... puan lily haslina ni cuma duduk rumah jer...

Ni alkisah perwatakan orang yang lahir dalam bulan November yang dikongsi dari Datuk Dr Fadilah Kamsah.. hihi.. sengih-sengih masa saya baca ni.. ehhh banyak macam betul jer .. ha ha ha

NOVEMBER

1. banyak idea dalam sesuatu perkara
- yelah tu sampai pening nak buat macam macam
2. perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-rubah
- memang saya cepat bosan, cepat berubah
3. otak dan pemikiran yang sangat tajam

4. cara berfikir lain dari orang lain
- mana tak .. saya kan suka merapu dan merepek

5. berfikiran kehadapan, unik, dan bijak
banyak berfikir,
6. nampak macam sombong tetapi sangat mudah mesra
- em, ramai tak kenal memang akan kata saya sombong.. ni sejak sekolah
7. penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa
8. sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya


9. sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia - ha ha sebab tu jadi wartawan dulu
10. amanah, jujur, setia, dan pandai berahsia

11. daya firasat sangat halus dan tinggi
- entahlah.. tapi gerak hati saya selalu betul.. selalu boleh agak apa org kata di belakang saya..
12.
personaliti dinamik tidak hargai pujian
13. bercita-cita tinggi
14. terlalu degil dan keras hati
apabila hendak akan diusahakan sehingga berjaya - memang arwah mak kata saya anak dia yg paling degil..

15. sangat rajin dan berkemampuan tinggi
kekuatan semangat dan daya juang yang tinggi kepada sesuatu kehendak
16.
pandai mendorong diri sendiri
17. berani, pemurah, setia, dan banyak kesabaran - ye kot.. sekarang ni saya cuba utk tak terlalu baik sangat dan percaya pada orang
18. mudah ambil berat terhadap orang lain


19. orang yg mencintai scorpio sukar melupakannya sampai bila-bila-
ha ha ni kena tanya ex boypren gamaknya..
20. pandai muhasabah diri & tak suka marah kecuali tergugat - agaknya kot.. kawan-kawan kata saya suka beri muka pada orang
21. romantik & sensual - kan saya kata saya minat MARILYN MONROE
22. kekadang tidak pasti dengan cinta di hati sendiri - eh pastilah!
23. suka duduk di rumah - yeszzz, saya suka memerap di rumah
24. tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi -
betullah kot.. saya pernah buat senior saya terpijak paku payung sebab saya marah sangat pada dia.. ha ha lepas tu saya mintak maaf dan mengaku...

13 comments:

Suzie said...

kak rosie ckp dia nak buat birthday celebration rania lps balik dari jepun.

sama2 kak lily potong kek dgn anis,rania n hanif :)

Mrs.Sheikh said...

wahh... banyaknyer scorpion..
mak sy pun 16 November :)

Bintang D'hati said...

Mak saye pun 16 nov, adik 11 nov ,kwn baik 19 nov hehehe

Rashidah Ibrahim said...

Terima kasih singgah blog akak. Lama tak jumpa lily ni, bila nak datang ofis bagi tau le. Selalu datang senyap-senyap je.

nur hanis said...

Salam Lily...sama la tu...:)

ziekiera said...

Lily..
3 drpd 4 ank kak zie dlm bulan november....arwah Shakira(15 nov)Faris(19nov) n Syakila(21 nov)..ooo samalah ngan kamu yaa...

Lily Haslina Nasir said...

Suzie.. ahaa... nak tempah kek berapa tingkat tu....

Lily Haslina Nasir said...

mrs sheikh.. salam untuk bonda mrs sheikh ye..

Lily Haslina Nasir said...

Bintang d hati.. meh kita sambut sesama yuk

Lily Haslina Nasir said...

Kak shidah darling... rindu lah.. terkejut dengar khabar siti pun dah tak ada kat sana

Lily Haslina Nasir said...

Nur hanis.. sama besday ke?

Lily Haslina Nasir said...

Kakzie..
wah ada anak sama besday ngan saya ye... jom sambut sesama

Kurma said...

Salam.. terima kasih singgah di blog saya :D :D :D
eh samala saya juga Scorpio...

ShareThis