Sunday, December 13, 2009

PERHIMPUNAN ALUMNI MINGGU PENULIS REMAJA

Jom adik-adik, kakak-kakak, abang-abang, kawan-kawan yang pernah menjadi ahli keluarga MINGGU PENULIS REMAJA.. kita ramai-ramai ke DBP. Ini butirannya

Tarikh & Hari : 19 Disember 2009, Sabtu
Masa : 8.00 pagi hingga 1.30 petang
Tempat : Dewan Seminar, Dewan Bahasa dan Pustaka, KL.
Tema Pakaian : Baju T MPR / warna kelabu

Majlis ini merupakan anjuran bersama Alumni Minggu Penulis Remaja dan Bahagian Pengembangan Sastera, Dewan Bahasa dan Pustaka, KL.

08:00 : KETIBAAN TETAMU JEMPUTAN, MANTAN MPR & KELUARGA
09:00 : UCAPAN ALU-ALUAN PENGARAH PROGRAM
09:05 : FORUM : MPR SELEPAS DUA DEKAD

· Moderator : Nimoiz T.Y
· Ahli Panel :
o Lily Haslina Nasir (mantan MPR 1986)
o Raihani Mohd Saaid (mantan MPR 1997)
o Khairul Nizam Abd Raub (mantan MPR 2000)
SESI TAYANGAN VIDEO

SLOT “MEMORI MPR”
11:30 : PERASMIAN PENUTUP
· Ucapan oleh YBhg. Dato’ Haji Termuzi bin Haji Abdul Aziz, Ketua Pengarah Dewan Bahasa dan Pustaka
· Ucapan oleh YBhg. Datuk Johan Jaaffar, Pengerusi Lembaga Pengelola DBP
· Majlis pelancaran buku/antologi Alumni MPR
13:30 : MAKAN TENGAH HARI DAN BERSURAI

Jualan Buku dan sesi bersama penulis

Maklumat lanjut, boleh lawati laman sesawang Minggu Penulis Remaja (MPR, http://minggupenulisremaja.blogspot.com

3 comments:

hazlin said...

Salam Lily,
Semoga hadirnya sinar baru 1431 Hijrah, menghijrahkan kita ke arah yang lebih baik...


dah lama tak tinggal jejak...

mariahsj said...

Salam Lily,
InsyaAllah kak ton hadir. Dah lama tak jumpa kawan-kawan MPR (ehem, kak ton bukan ahli MPR ye he he)
Selamat menyambut Maal Hijrah. Lembaran baharu, azam pun mesti baharu.

Najibah Mardziah said...

Assalamualaikum..

Puan Lily... Saya sedang mencari novel karya puan Menunggu Cinta Tuhan dan Tuhan Masih Mencintaiku... Novel tersebut mungkin dah bertahun keluarannya, tapi saya ingin bertanya kot-kot lah Puan ada simpan beberapa buah lagi cetakan novel kedua2 tu. saya dah survey online bookstore, tp yg ada hanya stok e-book. kalau puan ada simpan kedua novel tu, saya nak beli dengan puan. Saya sangat suka dengan novel tu dari zaman sekolah lagi, mula-mula saya baca Menunggu Cinta Tuhan di pustaka sekolah, mssa tu takde income nak beli novel... hari ni bila dah punya income sendiri, niat di hati tu, nak memiliki kedua novel ni...

sekiranya ada,boleh ke puan contact saya? ni email saya, shineesuju96@gmail.com.

Terima kasih in advance. :)

ShareThis