Wednesday, March 20, 2013

Thambi Yang Trauma

Ditinggalkan kejap meraung macam budak kecik. Pen terjatuh pun dia boleh tersentak-sentak. Dia trauma agaknya. Dah dua kali dia kena serang hendap dengan kucing-kucing liar di luar rumah yang perangai macam haram... macam pengganas Lahad Datu. Semalam depan mata, dua kucing ambushed dia sampai terperosok dalam pokok pandan. Habis badan macam kena kelar-kelar. Sudahnya saya angkut si Thambi ni masa pergi beli lauk sebab dia takut ditinggalkan. Mujur dia sangat behaved dalam kereta. Really good boy dia ni!






Agaknya Thambi kata, macam best jugakkan kalau selalu jenjalan mcm ni!





Okay, Haiqal kena beralah dengan adik kecik. Bantal Haiqal dalam kereta dah jadi tempat alas punggung Thambi ya. Abang kena beralah dengan adik.




Part suka merayap sana sini macam kureng berkenan sikit.Sesuka hati dia nak panjat sana sini, panjat atas dashboard sampai ganggu pandangan. Ni kena ambil kursus lagi si Thambi ni...Etika dan tertib naik kereta.

2 comments:

~TamanRaudhah~ said...

heheheh..nasib baik sgt behave kak lily..gambar no 3 tu igt kn mata dia sepet..kucing sy kalo gaduh sampai sepet2 & bertahi mata tu..heheheh..

@ju said...

kahkahkah....kelaka pulak tengok cara kak lily melayan kucing....macam anak bongsu pulak

ShareThis